Menü

Főoldal

CSERÉPKÁLYHA ÁTRAKÁS ÁRAK

ELÉRHETŐSÉG/ KAPCSOLAT

Cserépkályha bontás

BONTOTT, ELADÓ CSERÉPKÁLYHA

Új cserépkályhák

Antik cserépkályha

Vakolt cserépkályha

Csikótűzhely és sparhelt

Légtechnikás cserépkályha

Modern cserépkályha

HIBÁK ÉS ELHÁRÍTÁSUK /Hérás kályhák is

Versek

Történetek, novellák

Az új kályhásnemzedék

Kedvenc kályhák, vicces, mindenféle

Horror / érdekességek/építőipar

Kémények, tetők, udvarok

Hogyan vásároljunk tűzifát

Cserépkályhákban talált tárgyak

Kérdések és válaszokLátogatottság:

Online:3


Antik cserépkályha

Antik cserépkályhák (a teljesség igény enélkül): Lloyd Romhányból, Sattler Budweissből, Zsolnay, Hardtmuth cserépkályha, Herendi, Kohn und Sohn Brünn (Brno), Mágocsi kerámia, meisseni, Mattyasovszky és Balla Ferenc Kassáról, Schwartz Jakab Mezőtelekdről, Ungvári Porczellán és Agyagipari Rt. Pauer Gyula Tapolca, Szilács és Halászi Kályhagyár a Garam mellől, Fischer Ignác Budapestről, Prohászka László Veszprémből és még sok, somogy-megyei beazonosíthatatlan fazekas-termék.

Ezek a cserépkályhák már felépültek és otthonokat díszítenek. Az eladó cserépkályhák a BONTOTT CSERÉPKÁLYHÁK menüpontban találhatók.

 

 

 


 Nagyon régi, 1940-ben készült csempe a Herendi porcelán Hardtmuth kályharészlegéről. A csempék már egy jó párszor voltak építve, meglehetősen nehéz volt összerakni. Egy újrarakási kísérletet is felfedeztünk a csempéken, valaki megpróbálta majd feladta. Nekünk sikerült.

 

 


 Egy szép kisasszony az Andrássy úton. A csempe gyártója ismeretlen. A csempék rendkívül jó állapotban voltak. 

 

Besztercei szürkés almazöld kályhácska, Terézvárosban lett felépítve.


 


 

Szép besztercei cserépkályha a szecesszió korából.


 


 

Ezt a két szép igazi Kakelugnart Svédországban újítottuk fel.

 


 

 

Szép Zsolnay cserépkályha, sajnos sem a fény, sem a felújítandó lakás nem volt olyan állapotban, hogy kiemelje ennek a cserépkályhának a szépségét. Van még egy ugyanilyen eladó.


 


 


Antik Zsolnay cserépkályha Öttevényben felépítve.


 

 

Csodaszép antik Hardtmuth porcelán kandalló frissen felépítve.

 

 

Hófehér porcelán Hardtmuth cserépkályha eredeti oroszlánkörmös ajtajával Máriaremetén.

 

 

Hardtmuth cserépkályha Nagykovácsiban. A fél cserépkályha fél csempékből van összerakva, de ez a csempe osztása valamint a jól sikerült fugázás miatt nem látszik.

 


 

Hardtmuth kályhácska Nagykovácsiban. 

Ez a jó állapotban lévő antik cserépkályha Bicskén lett felépítve egy nagyon szép polgári villaépületben. Sajnos a származása ismeretlen de így látatlanban is elismerésem a gyártónak, mert elég egyenes csempéket sikerült készítenie. 

Ezt a szép cserépkályhát már egyszer felépítettem a Közlekedési Múzeumban. Sajnos lebontják a múzeumot, így a cserépkályhát el kellett hoznom onnan. Ennek egy solymári család örült nagyon.

 


 

 Gesztenyebarna kb 90 éves Zsolnay cserépkályha. A cserépkályha a Szent Isván körút egy polgári lakásából származik, Vácott lett felépítve a belvárosban.

 


 


 Ismeretlen gyártó nyújtott nyolc szögletű cserépkályhája kis hengeres felsőrésszel, aranyozott mázzal.
 

 

Antik Lloyd cserépkályha olyan mélykék színben, hogy lehetetlen volt fotózni.


 


Az Eszterházyak cserépkályhagyárából kikerült szecessziós antik cserépkályha, minden egyes darabja ragasztva és drótozva van.

 
Antik cserépkályha, az Eszterházy grófok cserépkályhagyárából kikerült szecessziós csempe, elég viharvert állapotban volt.Türkiz kék antik cserépkályha porcelán alapanyagból alig javított csempékkel egy gyereknappaliban egy kétszeres olimpiai bajnoknál. Szerintem Prohászka László veszprémi cserépkályha készítő műhelyéből került ki. A kupolája nagyon hasonlít több munkájára.Ismeretlen gyártó türkiz zöld antik cserépkályhája. Kis változtatással lett igazán szép. A csempék fele mázhibás és törött volt, közelről sem lehet nagyon látni a múltat, mert a restaurátor anyuka akivel dolgozom kilenc órán keresztül szépítgette.
Ilyen volt.Antik Hardtmuth cserépkályha Csillaghegyen. Az ajtók azért nincsenek bent, mert a pálcák a nagy építkezések közt elvesztek. Majd viszek. Az összes (!) csempe ragasztva és drótozva, remek lett.Ez egy hasáb cserépkályha volt, a párkány tetejének levágásával lehetett karcsú, kecses holmit építeni belőle.Ilyen volt.Antik Zsolnay cserépkályha, szegény nagyon rossz állapotban volt. A belseje üres, mert a kémény nem használhtató. Budapest egyik legszebb szecessziós épületében a Bolgár Kisebbségi Önkormányzatnál. A csak dísznek felépített cserépkályhák belsejébe Ytong merevítést szoktam építeni. Antik Hardtmuth cserépkályha üres belsővel a Bolgár Kisebbségi Önkormányzat tantermében.
 Lloyd antik cserépkályha a Dózsa György úton, a leglehetetlenebb helyen ami a parkolást illeti.Antik Hardtmuth porcelán cserépkályha Sashalmon.
Zsolnay cserépkályha a 20-as évekből egy nagyon szép biatorbágyi otthonban. A cserépkályha ajándék volt a megrendelő feleségének, házasságuk 20. évfordulójára. Nagyon szép ajándék lett! 

Szép öt sarkos Sattler antik cserépkályha egyenesen Budweissből. Egyéb porolós munkák is voltak a lakásban - ezért a gyenge kép.Nagyon régi somogyi körkályha, több hasonlóból összeépítve. A vas lábas talapzatot a 60-as években csináltatták hozzá. Érdekessége, hogy a kályhaszemek sima tányérok, kötözni csak a tányérok vastag részének megfúrásával lehetett.Halvány mentazöld restaurált cserépkályha Ausztriában. Brassóból, a Schmidt-testvérek műhelyéből.
 Hardtmuth, úgynevezett porcelán cserépkályha az I. kerület egy szép utcájában egy kedves fogorvosnőnél. A magassága ismét eredeti, a magasságot a sarkokba berakott pótlásokkal lehetett emelni. Gyönyörű, kézzel festett, többször égetett szinte hibátlan cserépkályha a Duna mellett Bécs után.
"Szilács és Halász Kályhagyár" terméke a 20-as évekből. A fuga szürke igazából, ami még nedvesen fekete.
Ismeretlen fazekas munkája ez az antik cserépkályha. Az alsó sor teljes egészében pótolt, az ajtó nagyon ritka  különleges kiképzésű, direkt Zsolnay csempéhez készült. Nagyon sok munka volt vele, az előző tulajdonos vastagon lefestette zománcfestékkel. Kollégám feleségének sok türelmet igénylő, áldozatos munkája révén ismét eredeti színében gyönyörködtet.
 Ez a csodálatos hófehér porcelán antik kör cserépkályha a császárvárosban kapott új életet. A gyártmánya Hardtmuth, nagyjából a századforduló tájékán készülhetett.Kb 120 éves antik cserépkályha, a maga korában tucatkályhának számított. Mára alig maradt belőle pár ép darab. Őt meg tudtuk menteni szerető kezek gondoskodnak róla. 

Antik cserépkályhám, a Közlekedési Múzeum "nagypolgári ebédlő" című állandó kiállítást ékesíti.
 Kicsit barokkos polgári antik cserépkályha.  A csempék zöme drótozva, bal oldalán porcelánkályha pótlással. A talapzat romokban volt. Ezt a szépséget hoztuk ki belőle.
 Barokkos antik mályvaszínű cserép Somogy megyéből. A talapzatot csináltattuk hozzá és a bekötőcső sem eredeti.
Győrben lebontott, Pesten felépített századfordulós Török-féle antik cserépkályha.


 


Nagyon régi antik cserépkályha, valószínűleg a Lloyd fajanszgyár terméke.Ismeretlen fazekas antik cserépkályhája egy szép hangú baritonnál.Galambszürke antik darab, egy sor még elfért volna. Meg is volt, csak kisebben jobban tetszett.
 Egy gyönyörű antik cserépkályha Újlipótvárosban.Ismeretlen gyártó fehér, szecessziós jellegű csempéje, kicsit az építéstől átázva. A foltok a csempén átázás, majd szépen kifehéredik pár nap múlva. Vértesacsán melegít.

 


Lloyd, antik kör cserépkályha. Sokkal méretpontosabb és szebb, mint a mai másolatok.
 Ismeretlen gyártó antik türkizzöld cserépkályhája 1923-ból. Szász Endre szentendrei nyaralójában.Szuper állapotú Lloyd antik cserépkályha az 1920-as évekből Budakeszin.
Kalotaszegi csempéből készült csikótűzhely Szigliget legeslegszebb műemlék házában a vár alatt. 


Egy gyönyörű antik kör cserépkályha, amely magáért beszél...(ismeretlen gyártótól) Egy présházban teszi elviselhetővé a zimankót a Révfülöpön. 


 


Koszorús antik cserépkályha Zsámbékon, egy eleinte zárkózott, majd som pálinkával kínálgató fiatalembernél. A csempe Prohászka László műhelyéből került ki. Kohn und Sohn antik cserépkályha a Józsefvárosban egy szimpatikus zenész házaspárnál.Bécsben lebontott, majd Steierországban felépített antik cserépkályha megmentve az utókornak. Ami emlékezetes: bontásnál az egész Monarchia képviselve volt: a villanyszerelő horvát volt, a kőműves szerb, a kályhás magyar, a vízszerelő volt egyedül osztrák aki bőszen himmelgottozott és szakramentezett. A villanyszerelő vésett, mi kalapáltunk, a kőműves anyagot kevert, az osztrák egy életlen orrfűrésszel vágta a parkettát, mindezt a belvárosban reggel 7-kor.Vaníliaszínű, lábakon álló Lloyd  antik cserépkályha, a csempék 50%-a drótozva és ragasztva - gyönyörűen sikerült.


 


Halléban lebontott antik cserépkályha Pesten felépítve. Bontást, kivitelezést is mi végeztük - csak a korona 150 kg volt.Ismeretlen gyártó halvány mályvaszínű csempéje.
Ismeretlen fazekas kék csempéje.
Lloyd antik cserépkályha egy tájházban. Sosem felejtem el Tótszentmártont, este végeztünk, semmi sem volt nyitva éhesen mentünk aludni. :-) Osztrák fazekas-termék, Bécs.Zsolnay-koppintás, Budapest . Lloyd, kétféle csempébőlAz egyik legszebb sorszámozott Zsolnay, letakarítás után derült ki, hogy vastag ólom-mázas, azaz színjátszós, eozinhoz hasonló mázzal.
Horváth Károly csempéje Kaposvárról - vastag ólom-mázzal. 
Gyönyörű sorszámozott antik Zsolnay cserépkályha, kazettáiban cseresznyemintával. Hardtmuth gyárból származó, 20as évekbeli hibátlan állapotú antik cserépkályha Bécsben.
Mesterjel nélküli antik szecessziós cserépkályha.


  


Antik Bauhaus (STIHL) cserépkályha.
Antik Jugendstil .
Antik meisseni kobaltkék cserépkályha.Mesterjel nélküli, Lloyd zöld szecessziós antik cserépkályha az 1920-as évekből

 

 


cserépkályha, cserépkályhás, cserépkályha átrakás, cserépkályha építés, cserépkályha bontás
új cserépkályha, bontott cserépkályha, antik cserépkályha, antik cserépkályha építés, antik cserépkályha restaurálás, cserépkályha restaurálás, kályhabontás 
körkályha, henger kályha, antik körkályha
 légtechnikás cserépkályha, épített sparhelt, falazott sparhelt, rakott sparhelt, cserépkályha javítás, cserépkályha tisztítás, sparhelt építés,
cserépkályha bontás, sparhelt, csikótűzhely, cserépkályhás Budapest, cserépkályhás Budakeszi, cserépkályhás Telki, cserépkályhás Budajenő, cserépkályhás Érd, cserépkályhás Budaörs, cserépkályhás Páty, cserépkályhás Törökbálint